8 нови работни места открива община Дупница на автогарата и за шофьори по новата автобусна линия

  • С инвестиция от 50 000 лв. са направени редица подобрения на автогарата

 

Минимум 8 нови работни места открива община Дупница чрез търговското си дружество “Дупница Транс” ЕООД. Три са свободните позиции за оператори на пропускателен режим на автогарата в града. Кандидатите трябва да подадат заявление по образец, придружено с автобиография и документ за завършено средно образование. Крайният срок за подаване на документите е до 17 часа на 5 юли 2019 г. в деловодството на общината.

Освен тях минимум още 5-има шофьори ще бъдат назначени за автобуси на новата линия 5. Тя ще обслужва пътниците по направлението “Социални жилища” – кв. „Байкал”. Кандидатите трябва да притежават категория Д, професионална компетентност за превоз на пътници, които, придружени с автобиография и заялвние по образец, да подадат в деловодството на общинската администрация. Крайният срок е също 17 часа на 5 юли 2019 г.

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на събеседване.

Повече информация кандидатите могат да получат на тел. 0876 55 80 66.

Същевременно стана ясно, че множество подобрения вече са факт на автогарата в Дупница след дейностите, които бяха предприети от общината. Монтирани са вече нови бариери, кабинки за пропускателен режим, ограда, която да ограничи навлизането на други МПС-та, изградена е система за видеонаблюдение в района. Нов навес е изграден и за пристигащите пътници. Имаме още някои дейности по автогаровото пространство, които предстоят и които ще променят облика. Общата инвестиция от община Дупница е в размер на около 50 000 лева. „По обясними причини тук преминават много чужденци и хора от всички краища на страната, така че с кмета на Дупница инж. Методи Чимев сме коментирали да реализираме тук и някои идеи за популяризиране на туристическите възможности на региона”, лаконичен бе Георги Зарев – управител на общинското дружество “Дупница Транс” ЕООД, което стопанисва автогарата. “Вече получихме лиценз за превоз на пътници по линия номер 5, която ще бъде по направлението “Социални жилища” – кв. „Байкал”. Назначени към “Дупница Транс” са служители “информация”, охрана и хигиенисти. Предстои да бъдат назначени и оператори за пропускателен режим, както и шофьори за напълно новите автобуси, които ще обслужват линията”, допълни Зарев.