418 състезатели от 6 държави идват в Дупница за турнир по таекуондо

Световният шампион от Дупница Александър Джорджев е на един от постерите за турнира. 
  • Очаквам нашите състезатели да се представят на много високо ниво, категоричен е треньорът на СК „Гладиатор” Христо Михалчев

Състезатели от 6 държави ще пристигнат за големия турнир по таекуондо „Дупница Оупън”. Надпреварата е организирана от местния СК „Гладиатор” и община Дупница и ще се проведе в местната Спортна зала тази събота. Участие в битките ще вземат представители на 40 клуба от България, Гърция, Сърбия, Албания, Русия и Северна Македония. Участниците ще бъдат 418 на брой и ще се включат във всички категории: деца, кадети, младежи, мъже и жени.
Стартът на двубоите ще бъде даден в 9 часа в събота, като срещите ще продължат през целия ден.

Христо Михалчев

„Дупница Оупън” е първият турнир от подобен мащаб, който се организира в града през последните няколко години.
„Редовно правехме този турнир преди време, но в последните 6-7 години не сме организирали подобна надпревара. Сега решихме да го възобновим и като за първа година участници от 6 държави е много добро постижение. Намеренията ни са „Дупница Оупън” отново да стане традиционен турнир и с всяка година бройката на участниците да се увеличава. Нашият клуб ще бъде представен от всичките ни участници, включително братята Джорджеви и другите ни най-добри състезатели. Очаквам да се представят на много високо ниво и нямам никакви съмнения в това”, каза пред „Вяра” главният треньор на СК „Гладиатор” и организатор на турнира Христо Михалчев.