По традиция съучениците се събраха пред гимназията.
  • „Абитуриентите” гледаха клипове от концерта на Филип Киркоров, един от съучениците пропусна спектакъла заради срещата

Поредна незабравима среща си подари неразделният в годините 11-и „а” клас на ПГ „Христо Ботев“, випуск 1973 г., в гр. Дупница. „Тази година се събира „ядрото“ на класа“, казаха организаторите Емилия Иванова и Митю Николов. Началото по традиция бе пред гимназията, където на паметника на големия поет и революционер бе положен букет от дъхави градински цветя. Като на лента Светла и Емилия, Илия, Илко и Тома се надпреварваха в спомени за класната стая и любими учители. Съучениците разговаряха за своя класен ръководител и преподавател по история Любен Караджов, директора и преподавател по математика Никола Николов, литераторката Мария Грънчарова, физичката Венета Боцева и др. Не бяха подминати и войнишките години, особено и в Школата за запасни офицери в гр. Плевен, пренаселена по това време с дупнишки младежи. От непринудени разговори за семейство и деца разговорът бързо премина към любими занимания и хоби – декупаж, обработка и композиции от дърво, рисуване, писане на книги, обменени бяха фантастични кулинарни рецепти. Учителка от Дупница пък пускаше клипове от великолепния концерт – спектакъл на Филип Киркоров, който по това време течеше в зала 1 НДК и един от „абитуриентите” пропусна заради срещата.

„Много сме, но сме пръснати“ – коментираха вечерта приятелите. Затова първите снимки бяха бързо качени в групата на класа във фейсбук и почти веднага се получи първият поздрав от Ели от Лондон: „Железни сте!“. А Данчето от още по-далечна Америка написа: „Изглеждате прекрасно, мили момчета и момичета!“

Кръглата маса в известен дупнишки ресторант беше отрупана с вкусни ястия – шопска салата за поморийската гроздова ракия, пана с топли предястия от хапки и скара, бисквитена торта.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Един неразделен клас,с радостни срещи всяка година.Срещите са незабравими,защото сме страхотни момичета и момемчета.

  2. Да сте живи и здрави всички, но защо сте толкова малко, други няма ли ?

Comments are closed.