Дупничанинът Радослав Котев спечели бронзов медал от Балканското първенство по тенис на маса

Състезателят на дупнишкия СКТМ „Марек-Дигеста” Радослав Котев (най-вдясно) току-що е получил бронзовото си отличие от Балканиадата.  

Радослав Котев от Дупница постигна невероятен успех по време на 27-ото Балканско първенство по тенис на маса, което се проведе в Скопие.  Състезателят на СКТМ „Марек-Дигеста” завоюва 3-тото място и бронзовия медал в индивидуалното първенство. След 2 победи и 1 загуба в предварителната група на 1/8-финала Ради победи с 4:2 гейма поставения на второ място в основната схема играч от Босна и Херцеговина. На четвъртфинала пък тенисистът от Дупница се наложи над представителя на Сърбия и по този начин се подреди сред първите 4 на Балканите.
Другият състезател на „Марек-Дигеста” Христо Христев също попадна в Топ 8 в индивидуалната надпревара. Двамата в тандем заедно с Мартин Петров, Георги Евтимов и Стоян Сариев от „Стоянстрой” (Пловдив) успяха да се класират на 4-то място отборно.
Балканиадата се проведе от 12 до 16 юни в столицата на Северна Македония – Скопие, а участие взеха състезатели от 12 държави – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Италия, Косово, Черна гора, домакините от Северна Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция.  Представителите на България се представиха на познатото високо ниво и  завоюваха общо 7 медала.
„Това е страхотен успех за Ради, който направи своя дебют на международното поле, и то по този великолепен начин. Христо също изигра невероятно мачовете си и само малшанс ги раздели от медалите и в отборното. Поздравявам момчетата и им желая все повече успехи занапред. Двамата ще участват и на Европейското първенство, където вярвам, че ще се представят достойно”, коментира председателят на „Марек-Дигеста” Любомир Ганчев.