ОФК „Пирин” стартира лятната подготовка с водосвет и 22-ма футболисти

  • Кметът Камбитов: Отборът вече има финансова стабилност, надявам се, че това е начало на дълго и успешно партньорство

 

 

С традиционен водосвет за здраве беше поставено началото на лятната подготовка на ОФК „Пирин“ за шампионата на Втора лига, сезон 2019-2020. Той бе отслужен от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“.

На водосвета присъстваха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, Ива Уорън, представител на новата фирма от ОАЕ, рекламодател на клуба, управителят на ОФК „Пирин“ Венко Попов, треньори, футболисти, привърженици, ветерани и спортни деятели.
„Да пожелаем на момчетата един успешен сезон, без травми. Целта е да се стабилизираме в „Б“ група. За щастие отборът вече има и финансова стабилност и се надявам, че ще има стабилност и в играта. Пожелавам на момчетата успешна и сърцата игра. Това, което е необходимо да се направи от община Благоевград, ще бъде направено. Вече отборът има официален рекламодател, надявам се, че това ще бъде начало на едно дълго и успешно партньорство, ползотворно за всички, и най-вече за „Пирин“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Ива Уорън също пожела успех на тима. „Нашата основна цел е стабилизиране в „Б“ група. Ние наблюдаваме отборa повече от 3 години, решихме, че точно сега е моментът да започнем работа с клуба. И имаме големи надежди това да се превърне в едно изключително партньорство“, каза Ива Уорън.

ОФК „Пирин“ (Благоевград) стартира подготовката си с 22-ма състезатели. На традиционния водосвет присъстваха близо 100 души, като от клуба получиха и по един подарък – лятна шапка с емблемата на „орлетата”.
Бе представено и новото попълнения в отбора – Руслан Иванов. Той е един от първите по-опитни състезатели, които ще подсилят състава за предстоящия сезон. До края на следваща седмица „зелените” ще се готвят в домашни условия. Планиран е лагер в село Баня, като някои детайли все още се уточняват.
Първата контролна среща за тима е на 27.06., а съперник ще бъде „Кариана“ (Ерден).