Цецо Видински: 6-има футболисти отказаха да дойдат в „Марек” заради малкото пари, които им предлагаме

Цецо Видински
  • Няма да се унижавам да каня повече играчи от друго място, през новия сезон ще разчитаме само на местни момчета, категоричен е наставникът на дупничани

Шестима футболисти са отказали да облекат екипа на „Марек” за новия сезон. Набелязаните от старши треньора Цветан Видински състезатели са били категорични, че предложените им финансови условия не ги удовлетворяват по никакъв начин и няма как да акостират в Дупница за толкова малко пари.
„Разговарях с общо шест футболисти на постове, за които ни трябват нови попълнения. Всичките те са играчи от т.нар. „В” група, не са от първото или второто ниво на професионалния футбол. Със сигурност не са някакви супер добри играчи и звезди, но можеха да ни помогнат и да вдигнат нивото. Състезателите бяха от отбори от Трета лига, които или са се борили за спасението си в групата, или са от средата на таблицата. Всички те обаче отказаха, когато разбраха какви пари могат да взимат при нас. Оказа се, че са очаквали 2 или 3 пъти повече от сумата, която аз им предложих. Явно в селата и по-малките градове от Дупница футболистите получават повече, отколкото в отбор като „Марек”.

В „Марек” през новия сезон ще играят само местни момчета.

Повече няма да търся никого за ново попълнение, не искам да се унижавам по този начин”, каза пред „Вяра” наставникът на дупнишкия клуб.
Той бе категоричен, че занапред марекчани ще разчитат само на местни момчета, които нямат големи финансови претенции и нямат разходи за пътни от други градове.
„Знаем си възможностите и колко тежко е положението ни. Ще освободим пет човека, които повече няма да са част от състава ни. Това са хората, които не са от Дупница и трябваше всеки ден да пътуват за тренировки. Осем от юношите, които успяха да извоюват оставането в Елитната група до 19 години, се качват в мъжкия състав. Тези момчета показаха голям характер и качества и ще им дадем път в мъжкия футбол, те наистина го заслужават”, завърши Цецо Видински.
Младият специалист ще изведе футболистите на „Марек” на стадион „Бончук” за първа тренировка след лятната почивка в понеделник от 9,30 часа. Подготовката за новия шампионат ще се проведе при домашни условия. Ще бъдат изиграни и няколко контролни срещи, които са в процес на уточняване.
Новият сезон в Югозападната трета лига ще започне на 3 август, събота. Участниците отново ще бъдат 18, а новите членове на дивизията са ФК „Кюстендил”, „Перун” (Кресна) и „Чико” (Бяга). Те ще заемат местата на спечелилия промоция във Втора лига „Хебър” (Пазарджик) и изпадналите в регионалните групи „Германея” (Сапарева баня) и „Велбъжд” (Кюстендил).