Йордана от Радомир е на 1 г. и 9 м. и е родена с изключително рядката диагноза – проксимален бедрен дефицит. Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см.
Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от института „Сейнт Мери”, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението.

„Д-р Пейли дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи. Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост.

Така наречената супер хип процедура се прави успешно повече от 10 г. в института „Сейнт Мери” и са излекувани много деца. Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара.
Според доктора, първата от операциите трябва да бъде извършена след 3 месеца – когато Дани навърши 2 годинки. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см, като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.
„Аз съм майка на едно прекрасно и слънчево момиченце. Обръщам се с молба към вас, непознати хора, подкрепете детето ми в предстоящата трудна битка! На Дани й предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване.
„Искрено се надявам, че с общи усилия сумата ще бъде събрана и детенцето ми ще може да ходи, да играе, да тича и танцува като всяко друго дете. Искам да благодаря от цялото си майчино сърце на всички, които ни подкрепят! Вярвам, че всички заедно можем да помогнем на Дани да ходи и да има две еднакви крачета“, разказа пред „Дарик” майката Кристина Славчова. 
Дарителска сметка в лева:
Обединена българска банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова
Можете да следите кампанията на фейсбук страницата