Справяне с битовата престъпност е приоритет №1 на новия директор на полицията в Благоевград

Новият шеф на полицията в Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов представи на брифинг приоритетите в работата си.

Директорът на ОДМВР-Благоевград оповести, че започва борба с битовата престъпност, като останалите приоритети са престъпленията, свързани с производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества и престъпленията, свързани с акцизни стоки.

От заместник-директора комисар Димитър Кръстев бе предоставена статистика, според която регистрираните престъпления от началото на 2019 г. до настоящия момент са 1408 бр., като се наблюдава тенденция към намаляване за същия период на 2018 година. До момента регистрираните престъпления са 110 бр., като тенденцията към намаляване за същия период през 2018 г. се запазва.

Комисар Кръстев съобщи, че приоритет на ОДМВР-Благоевград в краткосрочен план е охраната на музикалния фестивал „Франкофоли“, като традиционно се очаква посещение на голям брой гости в града и основната задача на полицейските служители е опазването на обществения ред и недопускане на извършване на престъпления преди, по време и след провеждане на мероприятието. Той подчерта също, че в дългосрочен план съвместните специализирани полицейски операции със служители на жандармерията ще продължат. Осигуряване на пътната безопасност и намаляване на пътния травматизъм е друга основна задача, като особено в почивните дни, когато потокът от автомобили към Р. Гърция е голям, полицейското присъствие ще е засилено. Комисар Кръстев отчете, че от началото на годината до сега на територията на област Благоевград са станали 122 ПТП-та със седем загинали и 162-ма ранени, като за същия период през 2018 г. пътнотранспортните произшествия са 127 броя.