• Дълги години дамата събира на земляческа среща 110 беличани, живеещи към момента в Разлог

 

Любовта към родното място е причината Надежда Топалова Добрева, родом от Белица, създала семейното си огнище в Разлог, дълги години да събира на земляческа среща 110 беличани, живеещи към момента в Разлог.

Всичко това Надежда прави от силната си любов към родното място, което вече 80 години носи в сърцето си. На родолюбие и патриотизъм Надежда Топалова-Добрева е възпитала и децата си Костадин Добрев, който е главен инспектор – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разлог, и Росица Тумбева, която, освен че е учител в разложкото училище СУ „Братя Каназиреви”, е и един от най-активните самодейци и водещ на мероприятията, организирани от местното читалище и общината.
Този път Надежда Добрева, водена от юбилейната 80-годишнина на наборниците си от родния й град Белица, който носи цял живот в сърцето си, е решила да поздрави юбилярите – съученици и съграждани, със специален поздрав към всички тях: „Скъпи приятели от набор 1939 година, честит 80-годишен юбилей! От сърце ви желая много здраве, радостни дни до дълбоки старини.

Не тъжете за отлетялата младост. И днес намирайте повод за радост! Няма старост, когато душата не остарява! „Честит юбилей, мили мои приятели”, каза Надежда Топалова Добрева – Надето.