Новото лице на Audi Q7

Компанията Audi обнови своя луксозен кросоувър Q7. В продажба обновеният вариант ще се появи през есента на тази година, а любопитното е, че германците са освежили не само външността, а са поработили и върху съдържанието на колата.

Екстериор

Радиаторната решетка вече е по-широка и разполага с вертикални ламели, като в резултат на това въздухозаборниците в бронята са слезли по-ниско и вече имат вертикална ориентация. Последните са подчертани и с ефектни кантове. Фаровете също са нови и са снабдени с допълнителна диодна секция.

Накладките на праговете са релефни, а задните светлини също са нови. Впечатление отзад прави и новата хромирана лайстна, която свързва двете задни светлини. Екстериорните промени не са глобални, но са напълно достатъчни, за да освежат визията на кросоувъра.

Интериор

В салона има повече и по-значителни промени. Сега, в централната конзола са интегрирани два големи дисплея, а от Audi заявяват, че салонът е станал по-просторен. Това едва ли ще се усети толкова, защото увеличението е само с 11 мм.

Всъдеходът получава навигация MMI и система Audi connect, която предоставя всевъзможна информация, като се започне от ситуацията на пътя и се стигне до приложения за Amazon Alexa. Новото Q7 има и система Car-to-X, в която Х означава връзка с градската инфраструктура в реално време.

Двигатели

Обновеното Q7 ще разполага и с два нови турбодизелови двигателя, както и с нов бензинов мотор. Всички ще получат 48-волтова система и ще се превърнат в т.нар. меки хибриди. От компанията все още не оповестяват ТТ данни за новите агрегати. През септември, когато ще бъде лансиран модела на пазара ще станат известни и цените.

 

 

 

Източник:fakti.bg