Емигранти и съборяни от цяла България се стекоха на земляческа среща в Големо село

Големоселци си спретнаха и надиграване с ръченица.

Земляческа среща се проведе в бобовдолското Големо село. Гостите на събора бяха зарадвани с богата фолклорна програма. Концерти изнесоха женската група и танцьорките от танцов състав ”Рипни, тропни” от Мало село при читалище „Пробуда 1916” с ръководител Росица Борисова.

Компанията на Мария, Мартина и Стилиян
Кметът на Големо село Васил Васев в компанията на брат си Красимир Васев и приятели

Кметът на Големо село Васил Васев сподели, че специално за събора от гурбет са си дошли цели семейства от Англия и  Италия. „От всички краища на България се вдигнаха наши земляци, за да дойдат на събора”, допълни Васев. Кметът на бобовдолската община Елза Величкова също дойде да поздрави жителите на Големо село по случай празника на селото.

Съборът в Големо село

Председателката на Читалище „Пробуда 1916” от Мало село Росица Борисова сподели, че музиката за песните, които изпълняват, са записани специално за фолклорната група, която се готви да чества 45-и юбилей наесен. На събора свириха и пяха баща и син Димитър Крекманов с ансамбъл „Верила”. За гостите, дошли от Асеновград в родното си село, оркестърът изсвири няколко народни песни – поздрав към тях от кмета Васил Васев.

На събора с внучката си Деа пристигна младата баба Тодорка Иванова, а лелята Биляна Георгиева доведе племенницата си Мони и се хвана с нея на хорото.

На събора се веселиха Магдалина Георгиева, Стефанка Симеонова, Зорка Георгиева, компанията на Даниел Божилов. Бившата санитарка от родилно отделение в Дупница Златка Игнатова и съпругът й Любен направиха впечатление като изключително елегантна двойка.

Читалищната председателка Росица Борисова с фолклорната група от Мало село

Народните песни и танци не спираха на мегдана на събора, като гостите и танцовият състав от Мало село се надиграваха на ръченица.

Тодорка Иванова с внучката си Деа и лелята Биляна Георгиева с племенничката Мони