Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков и омбудсманът на България Мая Манолова подписаха споразумение за сътрудничество

Омбудсманът на България Мая Манолова бе на посещение в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Тя се срещна с ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков. Двамата подписаха споразумение за сътрудничество за организиране и провеждане на студентски стажове в институцията на обществения посредник. Те обсъдиха и възможности за сътрудничество в областта на проектната дейност, която университетът осъществява.

По време на срещата проф. Юруков благодари на Мая Манолова за подкрепата, която тя увери, че ще продължи да оказва на университета. Той подчерта, че омбудсманът се ползва с голямо обществено доверие. От своя страна Мая Манолова каза, че има високо мнение за Югозападния университет „Неофит Рилски“, като отбеляза, че в университета преподават качествени преподаватели и се обучават изключително будни студенти.

Към Мая Манолова бе отправена покана да изнесе публична лекция пред студенти от Югозападния университет, която тя с удоволствие прие. Очаква се омбудсманът да се срещне със студентите в началото на следващата академична година, когато ще ги запознае с ролята на обществения посредник.

На срещата в Югозападния университет присъстваха още заместник-омбудсманът на България доц. д-р Диана Ковачева, експерти от институцията, проф. д-р Петър Миланов – началник на отдел „Научни проекти“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“, деканът на Правно-историческия факултет проф. д-р Габриела Белова и зам.-деканът доц. д-р Николай Марин.