Президентът на „Марек” Борис Паризов хвърли оставка

Борис Паризов
  • Дупнишкият клуб започна със зрелищно 3:3 летните си контроли

Президентът на „Марек” Борис Паризов подаде оставка и оваканти поста си. Бизнесменът е изпратил от Италия, където живее, официално заявление до Общото събрание на клуба и кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. В него той иска правомощията му като член на Управителния съвет на „Марек 1915” и председател на сдружението да бъдат прекратени.
В най-скоро време ще бъде свикано извънредно Общо събрание, на което ще бъде гласувано Паризов да бъде освободен от поста си. Тогава трябва да бъде избран и нов Управителен съвет.

Дупнишките футболисти завършиха наравно със „Спортист” (Своге) в първата си проверка през лятната подготовка.

Бизнесменът заяви, че иска да продължи да бъде член на сдружението и да продължи да помага на дупнишкия футбол според своите възможности.
Новината се разпространи светкавично сред феновете на футбола в града. Привържениците са обезпокоени за бъдещето на любимия им отбор и се надяват в скоро време да бъде намерен нов президент, който да влее повече средства в касата на стадион „Бончук”.
Междувременно „Марек” стартира летните си контроли със зрелищното 3:3 в двубой срещу „Спортист” (Своге). Срещата се проведе в Града на шоколадите, като дупничани показаха атакуващ и атрактивен футбол, особено през първото полувреме, което завърши 3:1 в тяхна полза. Тогава нападателят Димитър Чечев се отличи с два гола, а един добави и футболист номер 1 на Дупница за 2018 година – Александър Близнаков.
През втората част наставникът на „Марек” Цветан Видински пусна различна единайсеторка, съставена от по-неопитни състезатели. Това повлия на събитията на терена и „Спортист” успя да реализира два гола и така да стигне до равенството.
Следващият спаринг на тима от Дупница е в сряда от 18 часа, когато ще гостува на влезлия в Югозападната трета лига отбор на ФК „Кюстендил”.