ФК “Кюстендил” играе седем контроли, в първата посреща тима на “Марек”

Слави Велинов
  • 23-ма футболисти влизат в двуседмичен лагер с двуразови тренировки, чакат се нови попълнения

 

Новият член на Трета югозападна лига – ФК “Кюстендил”, започна двуседмичен лагер с двуразови тренировки. Това съобщи Слави Велинов, административен директор на клуба. Той доуточни, че към момента групата е от 23-ма футболисти, но се очакват нови попълнения през седмицата, като ще има и освободени състезатели, като това ще прецени старши треньорът Николай Николов.

“През тези две седмици на момчетата ще им се предоставят всички условия за нормална подготовка. Тренировките ще се редуват с топка, фитнес и походи по планината. Подсигурена е и храна в едно от местните заведения. От тях ще се иска да се включват на 100% в заниманията. Очаквам известни в страната имена да подсилят тима. Разбира се, благодаря на Общински съвет-Кюстендил, че гласуваха да бъдем подпомогнати със 100 000 лева”, каза още Велинов. Той допълни, че вече са уговорени седемте контроли, които ще изиграе тимът на ФК “Кюстендил” през лятната подготовка, като първите две ще са на стадион “Осогово”.

На 3 юли, сряда, играчите на Николай Николов посрещат тима на “Марек” (Дупница), а на 6 юли, събота, домакинстват на състава от Кресна. И двете контроли са с начален час 18, но ако е много горещо, е възможно те да започнат и малко по-късно.

В останалите 5 контроли кюстендилският тим ще гостува: на 10 юли, сряда, в Ихтиман, на 13-и, събота, играе с “Беласица” в Банско; на 20-и, събота, е спарингът със Самоков; на 24-ти, сряда, излиза срещу “Миньор” в Ковачевци и за последно на 26-и, петък, играе срещу „Симитли”.