Нови футболисти във „Вихрен” (Сандански)

Николай Георгиев

24-годишният халф Николай Георгиев и 27-годишният вратар Ферди Мюмюнов са дали съгласието си да облекат фланелката на „Вихрен” (Сандански). Николай Георгиев е рожба на ДЮШ на „Вихрен” (Сандански), играл е в мъжкия отбор и се завръща отново в родния си клуб, като за последно се подвизаваше във втородивизионния „Пирин” (Благоевград). Вратарят на влезлия във втора лига отбор на „Нефтохимик” (Бургас) Ферди Мюмюнов се е разбрал с отговорните длъжностни лица на „Вихрен” (Сандански) и ще пристигне в сряда, за да се включи в тренировъчния цикъл на отбора. „При това положние другият вратар при нас ще бъде Ферди Мюмюнов, който бе титуляр в отбора на „шейховете” от Бургас и е със съществени заслуги за влизането на тима във втора лига”, сподели треньорът на вратарите на ФК „Вихрен” (Сандански) Иван Христов.

Преди това треньорският щаб на „Вихрен” (Сандански) привлече известния защитник, футболист на България за 2013 година Иван Иванов и Стоян Терзиев, който е завършил спортно училище в Монтана и се завръща в родния си клуб. Стоян Терзиев е роден в курортния град, готвил се е в ДЮШ на клуба. По-късно заминава за Монтана, където завършва спортното училище. Стоян Терзиев е универсален футболист и се очаква да запълни една от празнотите в отбора, отворили се след напускането на шест от игралите през изминалото първенство.

Старши треньорът на „гладиаторите” Здравко Лазаров започна седмицата двуразово с наличните си футболисти. Преди обед той натоварва възпитаниците си във фитнес зала, а следобед провежда тактико-технически занимания на терена в село Лебница. В събота, 6 юли, на стадион „Българска армия” от 19 часа столичният ЦСКА ще домакинства в контролен мач на „Вихрен” (Сандански). Това всъщност ще бъде първата проверка от лятната подготовка за новото първенство на ЮЗ трета лига за санданския тим. Информацията потвърди пресаташето на армейския клуб Ина Кръстовчева. Засега са уточнени още три контролни мача – на 13 юли срещу „Перун” (Кресна), на 20 юли срещу „Банско” и на 27 юли срещу „Беласица” (Петрич), седмица  преди старта на новото първенство на ЮЗ трета лига.