Строят 4 центъра за 60 души с психични разстройства в струмянско село

4 социални центъра за грижа за лица с психични разстройства ще бъдат изградени в село Каменица, община Струмяни, с европейско финансиране.

В залата на НЧ „Будител-1997“ – с. Струмяни се проведе откриваща пресконференция по проекта. Основната му цел е постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, за подобряване качеството на техния живот, както и за тяхното пълноценно включване в обществения живот чрез изграждане на подходяща нова инфраструктура, в която да се предоставят качествени социални услуги.


Социалните центрове ще бъдат модерно оборудвани и изградени с общ капацитет за 60 потребители. Изпълнението на проектните дейности се предвижда да бъде осъществено в период от 24 месеца.
На откриващата пресконференция кметът на община Струмяни Емил Илиев запозна присъстващите с важността на стартиралия социален проект за жителите на община Струмяни.
Участници в пресконференцията бяха кметове и кметски наместници, представители на социални институции и Общинска администрация-Струмяни, партньори по проекта, екипът за управление на проекта, представители на медии и други гости.
Първата копка за започване на строителните дейности бе направена след пресконференцията на определения терен в с.Каменица, община Струмяни, където присъстваха официални гости и местни жители, радващи се на предстоящите нови социални услуги, които ще подобрят не само бита на потребителите на социалните центрове, но и бита на местните хора.