Легенди на „Пирин фолк” се завръщат на сцената в Сандански

Радостина Паньова
  • За първа година хореографиите са поверени на „Майсторите на танца“

 

27-ото издание на утвърдения и уникален по рода си фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин фолк“ Сандански 2019 ще се проведе на 30, 31 август и 1 септември в Летния театър в гр. Сандански.

Илия Луков

За трета поредна година ще се състои и „Детски Пирин фолк“. Сцената ще посрещне едни от емблематичните имена на българския фолклор, свързани през годините с историята на фестивала. На 30 август рецитал заедно с Неврокопския танцов ансамбъл ще изнесе неповторимата Николина Чакърдъкова. Тогава е изявата и на талантливите деца и награждаването на победителите в „Детски Пирин фолк”. На 31 август на сцената своя песенен патриотичен поздрав ще отправи обаятелният Илия Луков.

Йорданка Варджийска

Тогава са и двата конкурса – за авторска македонска песен и за изпълнителско изкуство. На 1 септември обичаните Йорданка Варджийска и Райко Кирилов ще изпълнят незабравимите си дуети, а Радостина Паньова ще представи нови песни. Тогава е и Галавечерта на лауреатите. За първа година хореографиите са поверени на „Майсторите на танца“. Традиционно на децата ще партнират местните самодейни танцови състави. Билетите вече са в продажба.