Отец Пламен освети курбан за служителите на МВР в Долнобанско

В новото село Свети Спас в община Долна баня бе извършен тържествен водосовет и осветен специален агнешки курбан. На празничната церемония присъстваха служителите и работници от почивния дом на Министерството на вътрешните работи, както и десетки почиващи от страната. Тържествения водосвет извърши енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, а той бе огласен от песнопенията на дамския църковен хор при енорийския храм “Успение на Пресвета Богородица” в рилския град. Поводът за празничния курбан по традиция е Петровден, тъй като тук в чудесния парк на почивния дом има съграден от години великолепен храм, носещ имената на светците Петър и Павел.

След тържествения водосвет отец Пламен благослови имената на всички служители и работници от базата за отдих “Секвоя”, като ги поздрави с професионалния празник на служителите от системата на Министерството на вътрешните работи и 140-годишнината от създаването на вътрешното министерство в страната ни.

След като всички присъстващи се поръсиха със светена вода и получиха благословия от свещеника, домакините почерпиха с вкусния агнешки курбан по време на празничния обяд.

Макар и на малка патерица за своя отминал имен ден по традиция почерпи именякът Петър Кьосев.