„Беласица” отнесе 2 гола от „Хебър”, треньорът Атанас Джамбазки: Загубихме незаслужено

Футболистите на „Беласица” (Петрич) изиграха трети контролен мач срещу отбора на втородивизионния „Хебър” (Пазарджик). Намеренията на пазарджишкия тим са да атакуват директно влизане в първа лига и привлякоха много известни футболисти, включително и участници в националния отбор. Това засили интереса към този контролен мач.
Срещата започна с гол, отбелязан от Атанас Велев от отбора на „Хебър”, който се възползва от възникнало меле пред вратата на „Беласица” в 20-ата минута за 1:0. 12 минути по-късно главният съдия Вангел Вангелов отсъди фаул в полза на „Беласица” за спъване на Атанас Карачоров. Известният изпълнител от статични положения Владимир Кабранов от 22-23 метра извиси топката над изградената стена на „Хебър” и топката се спря отдясно на стража Петър Дебърлиев за 1:1. В самия край на полувремето след центриране отляво в наказателното поле на „комити” стоящият на близката греда Тодор Чаворски отклони кълбото в мрежата зад Захари Димитров за 2:1.
През втората част на срещата наставникът на „Беласица” Атанас Джамбазки даде шанс за игра на останалите футболисти от резервната скамейка. Отборът играеше много разнообразно, търсеше начин за изравняване на резултата, но Атанас Карачоров, Марти Таушанов, Владимир Кабранов и влезлият Георги Спасов не бяха точни отблизо срещу вратаря на „Хебър”.
„Полезна проверка. Даде се шанс на футболистите, играли по-малко, както и на най-новия футболисти, привлечен от „Вихрен”, Янислав Тусонджиев. Търсехме начин да създадем голови положения, но за жалост не се получаваше, защото срещу нас имаше много класни футболисти от противниковия тим.
Тежкото пътуване и високите температури също си казаха думата – умората бе голяма за нашите момчета. В този двубой не взе участие нападателят Васил Божинов заради лека травма. Независимо от загубата съм доволен от старанието на нашите футболисти”, сподели Атанас Джамбазки.