Играчите на ФК “Кюстендил” победиха “Ботев” (Ихтиман)

Отборите на двата клуба деца, р. 2010 година

Победната серия в контролни срещи за мъжкия тим на ФК “Кюстендил” продължава, като състезателите на Николай Николов досега не са допуснали гол в собствената си врата. В третата поредна победа преди старта на новия сезон в Трета югозападна лига новият член на лигата се наложи с 0:2 при гостуването си в Ихтиман на местния “Ботев”. Точни за кюстендилците бяха Боян Стойнев и Даниел Христов.

Успехът е първи на чужд терен след двете победи на стадион „Осогово” над “Марек 1915” (Дупница) и “Перун” (Кресна).

Следващата проверка за отбора е в събота, 13 юли, в Банско срещу “Беласица” (Петрич). Жребият за Трета югозападна лига ще бъде на 18 юли в Зоналния съвет на БФС-София.

Междувременно децата от школата с треньор Светли Горчев домакинстваха на стадион “Осогово” за контролни срещи с връстниците си от ДФК „Орлетата” (Благоевград). Двата клуба бяха договорили спаринги между отбори с деца, родени 2010 и 2011 година, като гостите постигнаха победи и в двете възрасти.

„Според мен контролите бяха много полезни, защото всички деца играха и се забавляваха въпреки резултата, който за мен не е важен. Може да им върнем гостуването в Благоевград в близко бъдеще”, каза Светли Горчев.