1000 рокери от 7 държави въртяха гуми на мотосъбора „Нощни вълци” в Кюстендил, поднесоха цветя на Дядо Ильо войвода

Над 200 мотора пристигнаха на пл. „Велбъжд”
  • Миглена и Иво от Кюстендил спечелиха състезанието по надпиване с бира, Биляна от Радомир – с най-красива татуировка

 

Над 1000 рокери от 7 държави се събраха за осма поредна година на международния мотосъбор „Нощни вълци” в Кюстендил. Организатор на проявата е местният клуб „Нощни вълци“ с председател Бойчо Лещански. Среща в града под Хисарлъка си дадоха братя на вятъра от Сърбия, Македония, Република Сръбска, Черна гора, Австралия, САЩ и България. Мотоциклетистите, популярни като “рокерите на Путин” заради подкрепата, с която се ползват от руския президент, се установиха в закритото белодробно училище в лесопарк „Хисарлъка“. Старт на събора даде отец Васил Манасиев, който отслужи и празничния водосвет.

Една от малкото триколки в мотосъбора

Във втория ден от тридневния събор Братята на вятъра направиха традиционната си обиколката из централните кюстендилски улици. Рокерите поднесоха цветя на паметника на Дядо Ильо войвода, защото той е човек, който се е борил за освобождението на Кюстендил, както и на паметната плоча на загиналия техен другар Кольо Главата.

На площад “Велбъжд” пристигнаха над 200 мотора, където събралото се множество гледа демонстрации на част от рокерите, а фотографът рокер Димитър Костов улови в снимки страхотни моменти.

Повече от час продължиха демонстрациите, свързани с атрактивно каране на мотори, скутери и АТВ-та в центъра на града.

Програмата продължи с канадска борба, най-добра татуировка, бавно каране на мотор, най-шумен мотор, дърпане на въже, надпиване с бира и др.

Поройният дъжд не развали купона.

Мими от Мотоклуб “Кан Аспарух” и Иво от Радомир бяха непобедими на канадска борба. С най-красива татуировка изпъкна Биляна от Радомир, а Дък от Америка бе награден за човека, дошъл на мотосъбора от най-далечната точка.

При нежния пол Миглена бе най-бързата при надпиване с бира, а при силния пол победата грабна Иво – и двамата от Кюстендил. Клубното дърпане на въже бе спечелено от Мотоклуб “Кан Аспарух”.

“За доброто настроение на присъстващите се погрижиха пет рок групи, като едната от Сърбия се включи изненадващо и не спря да забива до 4 часа сутринта. Те се качиха точно когато небето се отвори и се изля пороят, но успяхме да спасим техника, колони и купонът беше на макс. Не се уплашиха от времето, а присъстващите куфяха на воля и си спретнаха поредния незабравим купон”, каза председателят на местния клуб „Нощни вълци“ Бойчо Лещански.

От клуба организатор “Нощни вълци” с председател Бойчо Лещански споделиха, че осмото издание на международния мотосъбор е преминало на високо ниво и въпреки поройния дъжд без инциденти. Той доуточни, че тази година “Нощни вълци” отбелязват 10 години от създаването си в България.