Историческият музей в Разлог ще се сдобие с нова лекционна зала

Историческият музей в Разлог ще модернизира фондохранилищата си и ще се сдобие с нова лекционна зала, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Това ще стане по два нови проекта на културната институция, които ще бъдат финансирани от Министерството на културата, като съфинансирането за тях е осигурено от общината. Фондохранилищата, в които се съхраняват движимите културни ценности, ще бъдат оборудвани с метални стелажи и шкафове, датчици за температура, влагомери и влагоабсорбатори.
По отделен проект ще бъде закупено ново оборудване за лекционната зала на музея, с което ще се улесни провеждането на различни мероприятия, съобщават още от общинската администрация. От пресцентъра на община Разлог припомнят, че преди дни е приключил и друг проект, изпълняван от музея в града. С него е закупена озвучителна техника и оборудване, което е спомогнало за по-ефективното провеждане на лятната инициатива “Ваканция в музея”, която се радва на голям интерес от страна на децата, посочват още от пресцентъра на община Разлог.