Реновираха 100-годишната сграда на кметството в ихтиманско село

Състоя се официалното откриване на реновираната сграда, в която се помещават две институции – кметството на ихтиманското село Полянци и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“. Кметът на селото Ренета Евлогиева поздрави всички присъстващи и ги приветства с добре дошли, а иконом Виталий Велков отслужи водосвет за здраве и благополучие. Гости на събитието бяха кметът на община Ихтиман Калоян Илиев и заместниците му, кметове от други села на общината и жители на селото.


Сградата е построена преди близо 100 години и е използвана за училище, филиал към ОУ „Димитър Милчев“ – гр. Ихтиман. През 2008 година е отдадена на община Ихтиман за безвъзмездно ползване от възобновеното читалище в селото, а от 2014 година в нея вече се намира и кметството. През 2014 година е направен основен ремонт на покрива, монтиран и окачен таван в помещенията и е подменена ел. инсталацията. Поетапно е подменена дограмата, а тази година сградата вече е санирана.
Евлогиева благодари на общинското ръководство, като им пожела здраве и късмет за в бъдеще и с устрем да продължават да подобряват община Ихтиман и населените места в нея.