Вижте програмата на Христо Стоичков в Петрич

Носителят на Златната топка и голмайстор на Световното първенство по футбол от САЩ `94 Христо Стоичков ще бъде скъп гост на спортната общественост в Петрич. Той пристига в 16 часа в южния град, придружен от журналиста Владимир Памуков и други личности от антуража му, имащи отношение по написването на книгата му. През цялото време ще го придружават и представители на две телевизии.
Първата среща на Камата ще бъде с децата футболисти на ОФК „Беласица” и ДФК „Мечетата”. След това той ще се срещне с ветерани в областта на футбола. От 18 часа Христо Стоичков ще има среща с феновете. В 21 часа най-успелият български футболист ще открие новоизградения терен в района на гимназия „П. Яворов”, на който през 60-те години са играли официални мачове отборите на петричките клубове „Строител” и „Червено знаме”. Вечерта Стоичков ще бъде гост на собственика на комплекс край село Марикостиново Иван Мантарлиев.
Инициаторът за посещението на Христо Стоичков в Петрич д-р Христо Мазнейков сподели: „Доста голям интерес има към посещението на Христо Стоичков в Петрич. Ще има много гости от съседните градове на областта. Най-видни от тях ще са от Северна Македония в лицето на президента на ФК „Турново” Орце Тодоров и бащата на легендата на футбола в съседната ни страна Горан Пандев. Ще бъде много тържествено, защото Христо ще даде автограф на всички, закупили неговата книга. Искам да заявя смело на петричани, че градът не е имал досега такъв кмет като Димитър Бръчков. Той направи много за града и общината, като успя да изгради нови спортни обекти, реновира спортни зали и възстанови забравени спортове. Посещението на Христо Стоичков в Петрич ще остане паметно в историята на града”.