Кюстендилката Милена Мирева грабна бронз в скока на дължина с 5,60 метра

Милена Мирева се приземи на 5,60 метра за бронзов медал.
  • 23-годишната спортистка е сред 12-те момичета, номинирани за Мис BGathletic 2019

 

Кюстендилката Милена Мирева се окичи с бронзовото отличие на Държавното първенство по лека атлетика в скока на дължина при жените, което се провежда за 91-ви път в София на Националния стадион „Васил Левски“. Състезателката на клуб “КЛАСА”-София с треньор бившият национал в тази дисциплина Петър Дачев направи 5 успешни опита в сектора на Националния стадион “Васил Левски”, но на първия се приземи на 5,60 метра, което й стигна за третото място.

В хоризонталния скок при дамите титлата спечели Милена Миткова („Галакси”-Пловдив) с 6,05 м. Това бе нейна втора поредна и общо четвърта национална титла.

Балканската шампионка за девойки Симона Симеонова („Дунав”-Русе) също постигна 6.05 метра (+1.1 м/сек), но остана на втората позиция заради по-силен втори опит на Миткова – 6.04 м срещу 5.99 м.

23-годишната Милена Мирева е Девойка Кюстендилска пролет за 2014 година. С лека атлетика започва да се занимава в клуб “Пауталия” (Кюстендил), като има отличия и в многобоя, щафетните бягания, както и от Държавното първенство по културизъм и фитнес.

През март месец Милена Мирева намери място сред 12-те момичета в класацията Мис BGathletic 2019. Конкурсът е поредното предизвикателство пред кюстендилката. До 15 август е първата фаза с гласуване на конкурсите. Тогава ще станат ясни петте красавици, които преминават в решителната финална фаза, класиращата Топ 3.

Можете да гласувате за вашите фаворити на интернет платформите съответно miss.bgathletic.com и mister.bgathletic.com. От конкурса уточняват, че за даден етап може да се гласува само за един номиниран в конкурс от устройство.