При изключителен интерес в Дома на изкуствата в Банско беше открита изложба с творби на участниците в Лятната школа по изобразително и приложно изкуство, организирана от общината в рамките на програмата „Лято-2019“. На официалното откриване присъства Иванка Бонкина, началник-отдел “Образование“ към Общинската администрация, близки и родители на децата, гости.

В школата по рисуване през това лято се включиха повече от 120 деца, на възраст от 6 до 13 години. В изложбата са представени 450 творби на малките художници от града. Това са само част от рисунките, които те направиха през изминалите два месеца. След трийсетина малки изложби по време на заниманията това е първата обща изложба и за трите групи. Тя заема целия втори етаж на Дома на изкуствата. Богата е на идеи, теми и сюжети, на колорит, на различни техники, на емоционални състояния, пресъздадени в творбите.
„Мили деца, не всички от вас ще станат художници. Но всички, които сте тук, открихте удоволствието от рисуването; от това и в най-обикновените неща да намирате и пресъздавате чрез форма и цвят красотата около нас! Много се гордея с вас, с всичко онова, което постигнахте за толкова кратко време. Горда съм с изключителния успех, който постигнахме с напредналите от трета група, с които работим заедно вече втора година.
Благодаря от свое и от ваше име на ръководството на общината, за добрите условия, при които рисувахме! Надявам се, че ще се намери решение за вашето искане да продължим заедно да творим не само през лятото, а целогодишно.“
Изложбата е до 31 юли, когато децата ще си получат обратно рисунките в Дома на изкуствата от 11,00 часа.