Началникът на дупнишките планински спасители Кирил Чолаков си пожела за 60-ия юбилей да продължи да помага на туристите

Кирил Чолаков

Началникът на Планинска спасителна служба-Дупница Кирил Чолаков навърши 60 години. Той е посветил повече от 30 години на това доброволно да спасява закъсалите туристи в Рила планина. За този дълъг период е участвал в стотици акции за спасяването на животи и оказването на помощ на пострадали.
„Получих много пожелания от близки, приятели и колегите от отряда. Дано да сме живи и здрави, защото това е най-важното. Аз вече съм на определена възраст и лично за себе си си пожелах още поне няколко години да мога да върша това, което правя вече трийсет и няколко години в планината. Иска ми се да мога да помагам и да предавам опита си на по-младите колеги и да продължим да помагаме на хората. Когато сме живи и здрави, другите неща се случват. Ние не търсим някаква публичност. Ако беше така, нямаше да ходим в планината. Свикнали сме да си вършим работата, за която сме обучени. В планината няма публика, важното е да помагаме. Благодаря на всички, които се сетиха за мен на рождения ми ден. Пожелавам им всичко хубаво да им се връща и да им се случват само хубави работи”, каза пред „Вяра” Кирил Чолаков.
Той получи и поздравителен адрес от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. В него градоначалникът благодари на опитния планински спасител за неговата доброволческа мисия от неговото и от името на всички дупничани.