Планински спасители и приятели качиха неподвижния Веселин Георгиев до Езерата

  • Самоковското сдружение „Към върха” осигури специалната количка, с която Веско бе разходен в района

 

За доброто няма спирачки, няма прегради, а има само желание и добри намерения. Ден щастие, добро настроение и оптимизъм дариха на един пострадал дупничанин негови приятели, планински спасители и членовете на сдружение “Към върха”. 37-годишният Веселин Георгиев, който е неподвижен вследствие на счупване на гръбначни прешлени и получена парализа, загуба на мускулните функции на четирите крайника, успя да се разходи и види отново красотите на едно от най-обаятелните в цял свят места – Седемте рилски езера. Преди 4 години сдружение “Патриоти” дари всички събрани средства от Йордановден в Дупница за рехабилитация на младия мъж.

Самоковското сдружение “Към върха” е известно със своите инициативи да помага на физически пострадали да изживеят поне едно щастие в планината – там, където ходят добрите хора, енергията е положителна, а от лошото няма и помен. Именно самоковското сдружение осигури специалната количка, с която Веско бе разходен в района.

В събота бе поредната им инициатива, в която се включиха част от планинските спасители от Дупница и приятели на Веселин. Със специална за целта количка младият мъж бе отново там – в планината, където преди инцидента ходеше често със своите приятели. И в този почивен ден той отново бе заедно с тях на разходка сред седемте сълзи на Рилската пустиня.

“Нямам думи за организацията, която бе направена за брат ми. Като започнем още от хората на лифта, които спряха придвижването на другите туристи, докато не бе транспортиран брат ми и едва след това възстановиха обичайната си работа. Отлично ни посрещнаха и хората в хижата. Искам да благодаря на всички, които се включиха в тази разходка и дадоха от личното си време, за да зарадват брат ми – на сдружение “Към върха”, на планинските спасители, на хората от лифта и хижата, на нашите приятели. Благодаря ви, момчета и момичета, това бе голям подарък за мен и най-вечко за Веско”, коментира братът на Веселин – Ивайло. /zadupnitsa.com