Д-р Маринова ще ръководи ТЕЛК звеното в Сандански

Д-р Димитър Станоев, отец Антон Златински и отец Георги Танчев
  • Няма да се пътува до Благоевград, ще се избегне струпването на хора и чакането

 

Звено на ТЕЛК отвори врати в град Сандански. Новото административно звено на ТЕЛК, което ще работи в МБАЛ „Югозападна болница“, е поредният етап за подобряване и разширяване обхвата на здравните услуги в района. Д-р Маринова ще ръководи ТЕЛК звеното, а екипът специалисти ще бъде от още осем души.

Д-р Маринов и д-р Калоянов с кмета на Петрич Димитър Бръчков, д-р Тонев и ОбС шефа на Петрич Георги Тренчев

Всички необходими документи за освидетелстване на пациентите вече ще се подават в звеното в град Сандански. Няма да се пътува до Благоевград, ще се избегне струпването на хора и чакането. Директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов потвърди, че ще спестим време на хората, както и разходи по транспорт. Сградата на ТЕЛК в града е ремонтирана с бюджетни средства на община Сандански и откриването на ТЕЛК е резултат от добрата екипна работа с кмета на Петрич Димитър Бръчков, усилията на управителя на обединената болница д-р Илия Тонев и подкрепата на РЗИ-Благоевград. Новото звено обхваща една от най-уязвимите групи пациенти, заради това има огромно значение.


Водосвет за здраве отслужиха свещеници от град Сандански.

По повод новата придобивка беше отслужен божествен водосвет от архиерейския наместник отец Георги Танчев и свещеник Златински. Присъстваха Кирил Котев – кмет на община Сандански със своите заместници, Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, общинските съветници д-р Георги Синански, Стоян Ангов, д-р Калоянов от Благоевград, д-р Маринова, д-р Илия Тонев, д-р Димитър Станоев и други медицински специалисти и граждани. 
Отец Георги Танчев поздрави всички, които ще работят за улеснение на пациентите. Присъстващите бяха поръсени за здраве с осветената вода и опитаха от сусамената погача.