Граждани недоволстват от блокирането на пътя Ямбол-Сливен:  Шести ден продължава протестът при село Крушаре

Шести ден продължава да бъде затворен пътят Сливен – Ямбол при село Крушаре заради протеста на недоволните срещу мерките, въведени от правителството за унищожаване на прасетата, отглеждани в домашните стопанства.

Днес протестиращите обявиха, че имат нови искания като продължение на вече поставените.

Сред новите искания на протестиращите е отпадане на евтаназирането на здравите прасета, останали живи, въпреки заповедта за доброволното им умъртвяване. Силвия Йовчева, която е част от протестиращите, обяви новите искания:

„Искаме да ни бъде позволено да си регистрираме лични стопанства, в които да имаме право да отглеждаме и регистрираме останалите живи прасета“.

Тя каза още, че искат всички, които вече са си ликвидирали прасетата, да бъдат обезщетени така, както ще бъдат обезщетени големите производители. И посочи, че не приемат сумата от 300 лева обезщетение на двор.

Междувремено граждани, пътуващи между Ямбол и Сливен, изразиха недоволство от блокирания от седмица път до село Крушаре. Обходният маршрут отнема двойно повече време, а пътят е тесен и разбит.

Шофьорите по линията Ямбол – Сливен са категорични, че пътят незабавно трябва да бъде отворен.

“С 20 км се удължава маршрутът още. Минаваш през три-четири населени места, „легнали полицаи”, развален път, тесен между Кабиле и Жельо войвода. На места не можеш да се разминеш с големи коли”.

Пътниците също недоволстват.

“Има хора работници, пътуват, закъсняват, имат неприятности”.

“Не трябва да се обикаля, защото много се закъснява, трябва да пуснат пътя”.

“Кой каквото му хрумне – ще блокираме пътища! Заради една група там – 20 човека – 30”.

“Няма смисъл да стоят едни хора там, други да се мъчат по обходни маршрути”./БНР