ЧЕЗ ТРЕЙД ПРОДАВА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ НА ПРОКРЕДИТ БАНК

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД даде възможност на „ПроКредитБанк (България)“ ЕАД да допринесе за намаляване на екологичния си отпечатък, като купува зелена енергия. Благодарение на сътрудничеството между двете организации началото на годината търговската банка намали с 318 тона вредните си емисии. Това е количеството емисии, които биха се отделили при изминаването с дизелов автомобил на около 2,5 млн. километра.

„ПроКредитБанк (България)“ ЕАД се стреми трайно да ограничава отрицателното въздействие върху околната среда като важна част от политиката си за социална отговорност. Служители на банката използват електромобили, които се задвижват по възможно най-зелен начин, и зареждат батериите с електроенергия, произведена без никакви въглеродни емисии.

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е най-големият търговец на електрическа енергия на свободния пазар в България и водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирало 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби. Чрез управлението на най-голямата балансираща група в България, ЧЕЗ Трейд позволява на екологично ориентираните компании да прилагат принципите на устойчивото развитие, осигурявайки им най-добро съотношение на енергия, произведена от различни възобновяеми  източници.

В началото на юли „ЧЕЗ Трейд“ връчи сертификат за зелена енергия на „Дунав прес“, който й позволява да оптимизира разходите си и да гарантира стабилност на производствения процес, като осигури високо качество на доставките на електроенергия, спазвайки принципите си на устойчива зелена компания.