Доайенът Георги Мавров и клубът по мотоофроуд направиха дефиле в Долна баня

  • Румен Йонков постави на джипката си УАЗ-ка черешовото топче и гърмя няколко пъти

 

За 13-а поредна година членовете на долнобанския мотоофроуд клуб с председател Костадин Тодоров празнуваха в чест на своя покровител и закрилник – св. пророк Илия. Центърът на Долна баня се изпълни с десетки мощни и маркови мотори, АТВ-та, джипове и автомобили.

Сред тях отново бе и доайенът на клуба – 70-годишният Георги Мавров, но за съжаление тази година уникалното му ловешко „Балкан”-че му изневери – не успя да го запали, но затова пък пазим спомен за него от миналия събор. Румен Йонков отново за празника постави на джипката си УАЗ-ка черешовото топче и гърмя няколко пъти.

След традиционното дефиле и парад по централната улица „Търговска“ празничната колона с развети български знамена се отправи към новото село Свети Спас. Около стотина членове на долнобанския мотоофроуд клуб, техни приятели и привърженици на високите скорости се събраха на поляната край тунела на каскадата „Белмекен-Сестримо“.

Тържествен водосвет отслужи енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров в съслужие с неговия син свещеник Емануил Димитров, който поръси всеки от присъстващите със светена рилска вода, след което освети и специално приготвения за събора 100 литра агнешки летен курбан от готвача Кирил Загорски и неговите помощници. За доброто настроение на участниците в традиционния рокерски събор отново тук се грижеше оркестърът на Кирил Велчов и неговите певици.