„Вихрен” победи „Рилски спортист” с 4:0

В третия кръг на ЮЗ трета лига отборът на „Беласица” почиваше по програма. При това положение любителите на футбола от Петрич наблюдаваха мача на съседите – „Вихрен” срещу „Рилски спортист” (Самоков). Двата отбора показаха много открит и мъжки футбол независимо от изключително топлото време.
В 26-ата минута за игра с ръка главният съдия на мача отсъди дузпа в полза на „Вихрен”, която Методи Костов превърна в гол за 1:0. Девет минути по-късно отляво след центриране от корнер Методи Костов се оказа най-съобразителен и с глава изпрати топката в мрежата за 2:0. Три минути преди края на полувремето отличният Димитър Калчев центрира отдясно в наказателното поле на гостите и там Милен Златков с глава направи резултата класически – 3:0.
В началото на второто полувреме в отбора на домакините заигра Иван Лазаров, който се отчете по достоен начин за оказаното му доверие от треньора – баща му Здравко Лазаров. В 87-ата минута Александър Якимов видя непокрит Иван Лазаров, който заби топката в мрежата зад Смилен Бонев за 4:0.
Този мач бе изгледан от цялото ръководство на „Вихрен”, начело със спонсора Коко Динев. С този трета поредна победа отборът на „Вихрен” е водач в таблицата на ЮЗ трета лига.