ФК “Кюстендил” с издънка у дома, загуби от “Пирин” (Разлог)

  • Домакините уцелиха на 2 пъти гредата, Милош Стоянов се разписа за гостите

Първа загуба в първенството на Трета югозападна лига инкасира ФК “Кюстендил”. На стадион „Осогово” кюстендилци отстъпиха на “Пирин” (Разлог) с 0:1, за който това пък бе първа победа за сезона. Единственото попадение падна в средата на второто полувреме, когато необезпокояван в наказателното поле Милош Стоянов засече с глава центриране отляво за 0:1. При този резултат завърши срещата, въпреки че секунди преди последния съдийски сигнал домакините имаха 100% шанс да стигнат до равенството, но топката мина ма милиметри над напречната греда. Освен това опасно положение кюстендилци удариха и 2 греди, но като цяло не показаха своята игра.

ФК “Кюстендил” във второ поредно домакинство не успява да зарадва своите фенове. Въпреки горещото време близо 400 зрители бяха дошли на стадион “Осогово”, след като в предишния кръг играчите на Николай Николов записаха втора поредна победа като гост, този път в Своге с 2:3.

Съперникът им “Пирин” бе бившият тим на треньора на ФК “Кюстендил” Николай Николов-Чезето, но едва ли в мача имаше толкова сантиментална стойност. Той бе помощник допреди два месеца на Христо Джоджов.

С две победи като гост, равенство и загуба у дома тимът на ФК “Кюстендил” заема 5-о място със 7 точки. В следващия кръг отборът гостува на “Перун” (Кресна). Двубоят е на 31 август от 18 часа.