49-годишният Любомир Велинов намери смъртта си във водоем на частен имот в село Вратца

  • Нелепият инцидент потресе родното му село, мъжът не е семеен, изкарвал прехраната си с каруца

 

Нелеп инцидент, завършил със смърт, беляза миналата седмица в Кюстендилско. В четвъртък вечер към 18,49 ч. е подаден сигнал в РУ-Кюстендил за удавен 49-годишен мъж в частен имот във водоем в с. Вратца. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, установено е, че трупът е на Любомир Велинов от селото. Следи от насилие по тялото му не са открити. Трупът бе закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство.

Сигнала за откритото безжизнено тяло на Любомир подават случайни минувачи, които се натъкват на него край гьола. Кметът на селото Валентин Точев, както и живеещите във Вратца са потресени и се чудят какво е правил Любомир в частния имот и водоема, тъй като е дълбок близо 2 метра. Хората от селото предполагат, че горещината може да е накарала Любомир да се разхлади и ако се е подхлъзнал, е станала белята.

„Момчето имаше каруца и с нея си изкарваше прехраната. Цялото село сме потресени след инцидента. От полицията са обградили водоема с ленти, за да не стане още някой инцидент. Не е семеен, има двама братя и сестра“, коментира кметът на селото.