Ели Скоклева

Районен съд-Дупница остави без уважение молба от Н.Х. от гр. Дупница за изменение на взета по отношение на него мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. На 15 юни 2019 г. той е заплашил с убийство майка си, която е постоянен обект на агресията му, посочват от Районна прокуратура-Дупница. Н.Х. е многократно осъждан, като има 2 присъди „лишаване от свобода“ за закана за убийство на майка си.

Обвиняемият не е представил каквито и да било доказателства, които да сочат, че е налице промяна в обстоятелствата, които да доведат в изменение на мярката в по-лека такава, от които съдът да направи предположение, че е отпаднала опасността същият да извърши друго престъпление, в каквато насока е взета първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража”, пише в мотивите на съдия Ели Скоклева.

Съдът счита, че в случая не е изтекъл срокът по чл. 63, ал. 4 от НПК, поради което не са налице предпоставките за изменение на взетата по отношение на обвиняемия Н.М.Х мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава.