„Пирин фолк” препълни Летния театър в Сандански – над 2200 души се докоснаха до магията на живо

  • Специален гост на конкурсната вечер бе Илия Луков

 

Пред пълен до краен предел Летен театър на град Сандански премина конкурсната вечер на 27-ото издание на фестивала „Пирин фолк”. За пореден път се срещнаха творци, изпълнители и любителите на хубавата македонска песен.
15 нови авторски композиции и 15 изпълнения на песни от Македонската фолклорна област бяха оценявани от фестивално и журналистическо жури, от публиката в Летен театър, от телевизионните зрители пред екрана на Фен фолк тв, Фен тв и БНТ 4, от слушателите на Радио Благоевград.
Участниците пяха песни за родината, за любовта и любимата, за родния край и веселието. С много емоция, чувство и впечатляващи сценични тоалети и хореографии, съчетали автентичното с модерното, те потопиха публиката в Летния театър, която наброяваше над 2200 души, както и милионите пред телевизионния екран в емоцията, наречена македонска песен и традиция.
Специален гост на конкурсната вечер бе обичаният Илия Луков, който поднесе букет от прочувствени песни. На галавечерта станаха ясни победителите, а специални гости са Райко Кирилов, Йорданка Варджийска и Радостина Паньова.

Сред гостите на „Пирин фолк” в Летния театър е почетният гражданин на град Сандански Александър Томов – един от най-титулуваните български спортисти, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион.