Треньорът по софтбол Николай Пилев: Справихме се добре с организацията на Купата на европейските шампиони в Дупница

  • Доволен съм и от представянето на нашите момичета, те също са щастливи от двете си победи на турнира, категоричен е наставникът на „Ейнджълс”

    Наставникът на дупнишкия клуб по софтбол „Ейнджълс” Николай Пилев е доволен от изминалия турнир за Купата на европейските шампиони. Домакин на надпреварата бе именно Дупница, като гостите останаха впечатлени от организацията на спортен комплекс „Левски” в жк „Бистрица”.
    „За този престижен турнир имаше две страни. Едната е представянето на нашите момичета, а другата е представянето ни като организатори. Второто не е по-малко важно, ако искаме да организираме подобни състезания и за в бъдеще. Беше много важно всичко да премине на ниво. Не трябваше да има никакво закъснение на мачовете, игрищата да са добре поддържани и да бъдат създадени добри условия за техническите и официалните лица. Това беше една от основните ни задачи и мисля, че там се справихме добре”, каза пред „Вяра” Николай Пилев.
    Той коментира и игровото представяне на дупнишкия клуб. Както вече писахме, „Ейнджълс” завърши на осмо място в турнира за Купата на европейските шампиони.
    „Имаше доста разменени победи по време на турнира. Явен фаворит беше отборът на „Атлетико” (Сан Себастиан) от Испания, който стана и шампион, без да загуби нито една среща. Така те ще играят в Премиърлийг през следващата година, където са първите 10 отбора в цяла Европа. Сякаш ние можеше да направим още малко. Повечето от момичетата играха за първи път на топ европейско такова ниво. Състезателките ни са щастливи, все пак две победи не са малко”, допълни наставникът на дупничанки.
    Сега на дневен ред пред „Ейнджълс” стои финал в българското първенство. В него дупничанки ще се изправят срещу „Академик” (София), които са много добър отбор. Възпитаничките на Николай Пилев обаче не се притесняват от столичния клуб, като дори го победиха в Дупница по време на Купата на европейските шампиони. Серията в родното първенство се играе до 3 победи. Тепърва предстои и турнирът за Купата на България, където също тимът от Дупница има големи амбиции.
    Най-важните двубои обаче са насрочени за последния уикенд на месец септември (28-29), когато ще се състои Финалната четворка на Евролига 2019. В Братислава „Ейнджълс” ще се изправи срещу домакините от „Аполо”, хърватките от „Принс” (Загреб) и „Пантерите” от Търнава.