Откраднаха дарения за бедни деца, събирани на площада в Дупница

Кражбата е запечатана на камера.

Нагла кражба на дарения, предоставени в рамките на инициативата „Дари усмивка на дете в нужда”, бе извършена в Дупница в понеделник. Откраднати са вещи от пункта за събиране на дрехи и играчки за бедни деца на централния площад „Свобода”. Посегателството е запечатано от камери. На кадрите се вижда мъж, заметнал на гърба си чувал с плячката. „Скъпи съграждани! Днес сутринта бе установена кражба на дарения от пункта на площад “Свобода”! Моля Ви, когато станете свидетели на такова деяние, да се намесите или да ми сигнализирате! Не е честно по такъв грозен начин да се опорочава дарителска инициатива!
Нека бъдем единни и заедно да се борим срещу хора, които мислят, че всичко им е позволено и имат чувството за безнаказаност!!!”, написа на страницата си във фейсбук инициаторът на кампанията Георги Градевски.
Както е известно, преди една седмица Градевски, който е издигнат за кандидат-кмет на община Дупница от партия АБВ, стартира кампания за набиране на играчки и дрехи. Намеренията са дареното да се даде на нуждаещи се деца. Даренията се оставят в специална конструкция.