Жителите на улица „Хисаря” в Дупница недоволстват от окаяното й състояние

Васил Тущев
  • Бившият вратар на „Марек” Васил Тущев:
    – Нека община Дупница ни даде паветата от върлото за Градската градина
    – През зимата тук става истински ад, не можем да излезем от домовете си

Живеещите на улица „Хисаря” в Дупница от години са принудени да вървят върху камъните и пясъка по нея. Това е пътят, който води до местността Кършия и големия бетонен кръст, който се извисява над града. Когато в гората там имаше пожар в средата на месец август, пожарникарите и доброволците, които им помагаха, се видяха в истинско чудо, докато минат с автомобилите си оттам.

Пътят е станал още по-тесен след поставянето на електрическите стълбове. 

По думите на Васил Тущев улица „Хисаря” не е била рехабилитирана от много години насам. В окаяно състояние е най-вече горната част на улицата, от пресичащата я улица „П. Р. Славейков” към местността Кършия. Долната част, която минава зад физкултурния салон на ОУ „Евлоги Георгиев”, е в малко по-добро състояние.
„Положението тук е така от много години. Като бях дете, метях улицата всеки ден и беше много хубава. По-късно отидох войник и като се върнах от службата, видях, че са осакатили улицата, когато са поставили електрически стълб. Така пътят стана много по-тесен, тук две коли не могат да се разминат. Но най-големият проблем си остава състоянието на самата улица. Вижте, че няма абсолютно никакъв асфалт. Придвижването ни през зимата пък се превръща в истински ад. Аз вече съм доста възрастен, други съседи също са пенсионери.

Горната част на улицата е в окаяно състояние.

Като падне сняг и после всичко стане в лед, не можем да излезем от домовете си, стоим блокирани вкъщи. Знаете, че наблизо се намира ОУ „Евлоги Георгиев” и учителките често водят децата на излет до кръста. Виждам как и госпожите, и учениците им се затрудняват, когато минават оттук”, оплака се пред „Вяра” Васил Тущев.

88-годишният дупничанин се надява на помощ от община Дупница.

Той е бивш вратар на „Марек”, а в момента се занимава с писане на книги. Пенсионерът допълни, че нееднократно е писал писма до община Дупница за проблемната улица, но те са останали без резултат.
„Много се надявам чрез вашата медия най-накрая да ни бъде обърнато внимание. Ето, сега в града се ремонтират много пътища и улици. Наблизо се намира върлото за Градската градина (б.а. – улица „Метоха” в момента се ремонтира), което беше цялото изградено от павета, но съвсем наскоро те бяха премахнати.

Долната част, която минава зад физкултурния салон на ОУ „Евлоги Георгиев”, е в малко по-добро състояние.

Ще бъде прекрасно, ако част от тези павета ни бъдат дадени и 5-6 работници от кметството и един строителен техник да дойдат, за да ги наредят. Ние, живеещите тук, сме готови да помогнем с каквото можем. Не ни трябват чак толкова материали, става въпрос за не повече от 100 метра”, допълни 88-годишният дупничанин.