Борисов: ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман

ГЕРБ направиха Мая Манолова омбудсман, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов коментира кандидатурата на Манолова за кмет на столицата на предстоящите местни избори и подчерта, че управляващите многократно са й помагали като омбудсман за законопроектите и инициативите, с които се е занимавала.

„Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. През целия й мандат, въпреки съпротивата, всички нейни закони и стотици милиони, които искаше за хората с увреждания, й бяха дадени“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според него отдавна е било ясно, че Манолова ще се включи в кметската битка наесен. „На вас не ви ли беше ясно?“, попита премиерът журналистите на пресконференцията. Борисов заяви още, че е сърдит на Манолова единствено за нейното изказване, че е „репресирана от държавата“. „Тя идваше много често при мен и при министрите“, аргументира се той.

Борисов изрази надежда Мая Манолова и кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да проведат коректна кампания и призова БСП също да участват в битката, а не „да се крият“ зад кандидатурата на досегашния обществен защитник.

В изказването си председателят на ГЕРБ подчерта още, че е получил уверението на Волен Сидеров за подкрепа към правителството, както и че раздорите в „Обединени патриоти“ няма да се отразят на стабилността на парламентарното мнозинство и правителството. /БГНЕ