Петият кръг за първенството на ЮЗ трета лига с доста изненадващи игри и резултати

Общо 18 гола в осем срещи бяха отбелязани по време на срещите от петия кръг за първенството на ЮЗ трета лига.
На стадиона в Доброславци местният „Надежда” победи „Беласица” (Петрич) с 5:1. Петричани поведоха с гол на Валентин Костов. Веднага последваха непростими пропуски на Таушанов, Кабранов и Мендес и вместо гостите рано да решат мача в своя полза още през първото полувреме, се получи пълен срив отзад в гостуващия тим и това бе добре използвано от нападателите на домакините.

„Спортист” (Своге) и „Септември” (Симитли) завършиха 0:0.

На терена се срещнаха два добре изградени тима, като треньорите и на двата отбора съжаляваха за пропуснатите ситуации пред противниковата врата. Наставникът на „Септември” (Симитли) Спас Стоименов сподели, че ако Здравко Карадаков през първото и второто полувреме и Боби Хазуров в края на срещата бяха реализирали головите си положения, изскачайки сами срещу вратаря на домакините, може би нещата щяха да придобият друг вид. „Много добър отбор имат тази година. Привлекли са доста футболни имена и ще създават доста главоболия на отборите до края на първенството”, сподели Спас Стоименов за отбора на „Спортист”.

„Пирин” (Разлог) и „Оборище” завършиха наравно.

 

На база показаната игра нулевият резултат се определя като напълно реален. „Перун” загуби от новака ФК „Кюстендил” с 0:3 като домакин. Головете за гостите бяха дело на Мартин Пенков – два, и един на Ивайло Иванов. В 12-ата минута главният съдия Светослав Михайлов показа червен картон на Мартин Михайлов от гостите. Макар с 10 души, възпитаниците на Николай Николов-Чезето надиграха отбора на домакините, като пресираха противника си в неговата половина.

 Отборът на „Кюстендил” е приятна изненада

през настоящото първенство, защото извършиха много качествена селекция, привличайки силни футболисти отвън.

„Чавдар” и „Миньор” завършиха 1:1 в Етрополе

Над 100 фенове от Перник подкрепяха любимците си. Наставникът на домакините Красимир Стоев сподели, че отборът на „Миньор” е много добре изграден от известния футболен специалист Юри Васев и играе много модерен футбол. „Отличен дебют за нашия млад вратар Борислав Груев, привлечен от школата на ЦСКА. За мен резултатът е реален”, заяви Стоев.

„Вихрен” победи на градския стадион в Сандански

отбора на „Сливнишки герой” с 2:1 и се изравни по точки с временния водач в групата – „Миньор” (Перник). За „гладиаторите” двата гола бяха от дузпи, реализирани от централния нападател Методи Костов, а за гостите – от Стефан Илиев.

Отборът на „Банско” претърпя загуба от „Ботев” (Ихтиман)

на стадион „Свети Петър”. Единственото попадение в срещата бе дело на Кристиян Димитров в 89-ата минута. Според Валери Свиленов от треньорския щаб на „Ботев” (Ихтиман) непростими пропуски за „Ботев” са направили Владимир Бахъров на два пъти, Васил Велев и Кристиян Димитров. Голмайсторът на „Банско” Христо Спасов не е успял да реализира отсъдената дузпа за отбора си, изпращайки топката в аут.

Четата на Цветан Видински победи „Рилецо” с 2:1

на стадион „Бончук”, като Росен Йорданов на два пъти донесе радост по трибуните. „Много труден мач, напрежението бе голямо, защото имахме 6 души контузени футболисти.
Доволен съм, че все пак победихме”, сподели Цветан Видински.