БСП подкрепя Елза Величкова за втори кметски мандат в Бобов дол

 Елза Величкова
  • БДЦ издига кандидатурата на Красимир Чаврагански?

  • Социалистите в миньорската община излизат с листа за общински съветници на 13-и т.м.

 

Социалистите в Бобов дол ще подкрепят кандидатурата за кмет на адвокат Елза Величкова. От ръководството на столетницата в миньорската община съобщиха, че социалистите няма да номинират член на БСП, а сегашния градоначалник, която ще се включи в битката за властта от името на гражданско движение или „Партия на зелените”.

Красимир Чаврагански

„БСП в Бобов дол няма да издига своя кандидатура за кмет на общината, а ще подкрепи сегашния кмет Елза Величкова. Решението бе взето на пленума ни през м. юни, по предложение на 5-6 партийни организации, чийто брой в общината е общо 15.  Разбра се, че Елза Величкова се ангажира с искането на хората да се направят изследвания и експерти и независими специалисти  официално да обявят има ли замърсявания и екопроблеми в резултат на дейността  на ТЕЦ „Бобов дол”. Ние одобряваме досегашната работа на Величкова. Одобряваме грижите й за града като визия, свързани с инфраструктурата. И в момента се ремонтират улици, тротоари, стълбите от кв. „Миньор” към кв. „Христо Ботев” в града. Асфалтирането на пътя Бобов дол – Горна Козница също е нейна заслуга, тя ходи в Кюстендил, за да настоява за ремонта. Довърши строителството на параклиса в село Паничарево, възобнови строителството на черквата в кв. „Миньор” в града.

Елеонора Христова

Харесва ни и социалната й политика. Още в началото на мандата намали таксите за детските градини, което беше заложено в нашата предизборна програма. От над 40 лв. таксите паднаха на 30 лв. Още през 2015 г. увеличи и еднократната помощ за новородено в общината”, мотивира решението на съпартийците си общинският лидер на социалистите Елеонора Христова, която е и зам.-председател на сегашния Общински съвет (ОбС) в Бобов дол. Тя разкри, че окончателното решение относно участието в предстоящия местен вот ще бъде взето на конференцията на БСП на 13 септември. Дотогава организациите по места ще могат да дават предложения за хората, които ще бъдат включени в червената листа с общински съветници. Стана ясно още, че социалистите вече имат кандидатура за кмет на село Мламолово и все още нямат решение за Големо село. „Знаете, че само в тези две села в общината хората ще могат да избират пряко управниците си. В Мламолово ще издигнем сегашната секретарка на кметството Елеонора Александрова. Тя е предложена от тамошната партийна организация и аз я подкрепям. В Големо село все още търсим човек. Ако Елза Величкова спечели втори мандат, всички сегашни кметове и кметски наместници по селата ще останат на местата си”, каза Елеонора Христова.

Припомняме, че през 2015 г. Величкова спечели вота (победи опонента си от ГЕРБ Мая Спасова, като съотношението на гласовете бе 65,36%  на 34,64%). По неофициална информация сега БДЦ и лидерът на формацията Христо Ковачки смятали да издигнат за кандидат-кмет на общината Красимир Чаврагански. „Настоящият председател на местния парламент в Бобов дол напоследък е в конфликт с Елза Величкова, с която доскоро бяха един екип. Чаврагански е новият фаворит на енергийния бос Ковачки, с когото са свързани мините в града и ТЕЦ „Бобов дол”. От Чаврагански ще се очаква да провежда политиката на Ковачки, коментират бобовдолци.

Красимир Чаврагански не можа да отговори на въпроса на „Вяра” ще се кандидатира ли за управник на община Бобов дол, тъй като бе изключил телефона си.