Новият Nissan Juke е по-голям и има нови технологии

Макар и Juke да беше спрян от пазарите в Северна Америка, Nissan представи чисто ново поколение на модела за Европа. Новият Juke е по-голям от своя предшественик, но запазва интересния си дизайн.

По един или друг начин, предницата на машина напомня силно на предишния Juke. Все пак, голяма част от компонентите са с нов дизайн, като най-горният ред светлини, решетката и формата на бронята.

Благодарение на увеличените размери, пространството за пътниците на втория ред седалки е по-голямо с 5.8 см в зоната на краката и 1.1 см в зоната за главите. Освен това, багажното пространство нараства с около 20 процента до 422 литра.

Задвижването идва от нов 1.0-литров бензинов мотор с директно впръскване, чиято максимална мощност е 117 к.с. Те могат да се изпращат до предните или всички четири колела, а налице са също така две трансмисии – 6-степенна ръчка и 7-степенен автоматик с два съединителя.

Цените все още не са обявени, но продажбите в Европа ще започнат през ноември. Първите доставки трябва да станат факт в началото на 2020 година.

Източник: autoclub.bg