Димитър Мазнейков-Дидо от Петрич спечели нова титла в планинското колоездене – същия ден празнува ЧРД

Шестото поредно издание на събитието „Деца на колела“ се проведе в Ловеч. Надпреварата се явява шести финален кръг на Детските колоездачни серии за 2019 г. Над 130 деца и младежи от цялата страна се включиха в оспорваната надпревара.
Състезанието се проведе в парк „Стратеш” по две различни трасета – едно късо и по-леко трасе за най-малките до 9 години и едно интересно, еднокилометрово трасе, включващо най-различни елементи и препятствия като виражи, скокове, стръмни участъци и камъни за по-големите.
В неделния ден, когато се проведе финалът на колоездачните серии, състезателното трасе беше много сухо и прашно, което допълнително затрудни участниците. Най-добро време за деня успя да постигне 15-годишният Димитър Мазнейков от град Петрич, който успя да се спусне за 1:21.40 минути, което заслужено го нареди на първото място в категория 15-16. В същия ден Дидо навърши 15 години. По този повод бе изненадан от младите си колеги с прекрасна торта, а личният му подарък бе поредната шампионска титла.
В по-малката възрастова група на 13-14-годишните най-бърз беше плевенчанинът Калоян Янкулов, който с победата си в Ловеч си осигури и победата в сериите за сезон 2019. На второ и трето място след него се наредиха Роберто Василев и Иван Коцев. При 10-12-годишните победата завоюва Енчо Янков, представител на отбора на „Райдърс Юнайтед”, с време от 1:33.20 минути, но за съжаление точките, спечелени от състезанието, не му достигнаха да спечели крайното класиране в сериите и той остана на втора позиция. Втори в Ловеч и първи в турнира се класира бургазлията Росен Ранков, а трети в състезанието и в сериите се класира Мартин Кущинаров от град Девин.
За всички участници и победители в надпреварата имаше осигурени много награди, предоставени от магазини SLS.
Детските колоездачни серии се провеждат за четвърта поредна година на различни локации в страната, а тази година домакини на шестте кръга от турнира бяха Петрич, Добрич, Бургас, Пампорово, Ботевград и Ловеч. През целия сезон участие в сериите взеха рекордният брой от над 200 деца и младежи от всички краища на България, а организаторите на турнира от Българската колоездачна лига се надяват добрата тенденция да се запази и през следващите години.