ФК “Кюстендил” зарадва 500 зрители с първата си победа на стадион “Осогово”

ФК "Кюстендил" с първа победа у дома

  • Александров и Пенков точни за 2:0, домакините са вече втори в класирането

 

Дългоочакваната първа победа с 2:0 пред собствена публика постигнаха играчите на ФК “Кюстендил” в мач от Трета югозападна лига. След 3 победи като гост, равенство и загуба у дома в шестия кръг отборът успя да зарадва близо 500 зрители с първия си успех на стадион “Осогово”. Играчите на Николай Николов посрещнаха състава на “Чавдар” (Етрополе) и след по-зряла игра през целия двубой и създадените положения логично се поздравиха с крайната победа. Под лекия дъжд домакините контролираха мача, като победата им можеше да бъде и доста по-изразителна.

Централният нападател Александър Александров-Аци изведе кюстендилци напред в резултата, след като в 19-ата минута бе точен за 1:0 от бялата точка, след като главният рефер Кристина Георгиева отсъди дузпа. До почивката домакините създадоха още 1-2 опасни положения, но до гол така и не се стигна. При поредна атака голмайсторът Александров удари и напречната греда. През вторите 45 минути Атанас Пенков се разписа в 56-ата мин. за 2:0 – резултат, при който дойде и последният съдийски сигнал.

С този успех ФК “Кюстендил” вече са втори в класирането с актив от 13 т. Толкова има и “Вихрен” (Сандански), който загуби визитата си в Перник с 3:0. Така „чуковете” имат вече 16 т.

В следващата събота, 14 септември, кюстендилци гостуват в Сандански.