„Марек” загуби с минималното 0:1 в Ихтиман

Момент от срещата между „Ботев” и „Марек” пред новите трибуни на стадиона в Ихтиман
  • Централният нападател Кристиан Петров донесе трите точки за „Ботев” с точен удар в 52-рата минута

 

„Марек” не успя да спечели нищо от гостуването си в Ихтиман в шестия кръг на Югозападната трета лига. Дупничани се представиха нелошо, но в крайна сметка загубиха с минималното 0:1 от местния „Ботев”.
Двата тима се вкопчиха в здрава битка в средата на терена, като положенията за гол не изобилстваха. Дупнишкият клуб бе близо до откриването на резултата в средата на първата част, когато удар на Димитър Владимиров бе спасен от ихтиманския вратар Вилислав Мичев.
Седем минути след почивката домакините успяха да материализират една от ситуациите, които имаха.

Централният нападател Кристиан Петров бе оставен непокрит в наказателното поле и за него не бе трудност да вкара попадението, което се оказа и победно.
В заключителните моменти от срещата „Марек” се опита да стигне до точката, но появилите се през второто полувреме Илиян Христов и Еньо Кръстовчев не бяха достатъчно прецизни при изстрелите си.
След загубата дупничани продължават да са под чертата на изпадащите със скромния актив от 4 точки. „Ботев” пък се изкачи до седмата позиция с 8 пункта.

Кметът на община Ихтиман Калоян Илиев и зам.-кметът инж. Тони Кацаров бяха сред публиката на реновирания стадион „Христо Ботев“ в Ихтиман. Илиев откри събитието и поздрави всички присъстващи. Доскоро в стадиона се извършваха ремонтни дейности. Поставени са чисто нови скамейки и огради. Старите стълби също са реставрирани изцяло, а във външния стадион алеите са асфалтирани. Кметът добави, че ремонтът не е приключил напълно, тъй като предстои изграждане на детска площадка при входа на стадиона.
В следващия кръг марекчани приемат „Сливнишки герой” на своя стадион „Бончук”, докато тимът от Ихтиман ще гостува на „Рилски спортист” в Самоков. Срещите са насрочени за 14 септември, събота, от 17 часа.