„Беласица” победи „Спортист” с 3:0 в Петрич

В мач от 6-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в Петрич се срещнаха отборите на „Беласица” и „Спортист” (Своге) на стадион „Цар Самуил” в Петрич.

С вихрено темпо започнаха срещата си футболистите на „Беласица” срещу звездния отбор на „Спортист” (Своге). До 10-ата минута на двубоя на няколко пъти неуморимият Атанас Карачоров се озова срещу вратаря на гостите Николай Радев, но  не успя нито веднъж да го простреля. В 21-вата минута след шут на Васил Божинов топката срещна дясната странична греда зад стража на гостите. На два пъти Благой Наков и Марти Таушанов опитаха да изненадат вратаря на „Спортист”, но до отбелязване на гол така и не се стигна. В 40-ата минута след изпълнение на ъглов удар отдясно включилият се в помощ на нападението Любомир Граминов с глава като по чудо не успя да прати топката в мрежата на гостите. Симеон Бояджиев умело парира набезите на Владимир Каптиев от гостуващия тим, който бе един от опасните нападатели на „Спортист”.

След почивката отборът на домакините притисна тотално звездния отбор от Своге и головете не закъсняха. В 52-рата минута след високо центриране в наказателното поле на гостите Марти Таушанов с глава прати топката в напречната греда и в добавката Благой Наков не сгреши за 1:0. Влезлият в игра Владимир Кабранов освежи нападението на „Беласица” и поставяше често в неизгодни ситуации защитата на гостите, заедно в Васил Божинов и Марти Таушанов. В 71-вата минута Васил Божинов бе изведен пред наказателното поле на гостите и сам срещу вратаря им Радев удвои резултата – 2:0. Третия гол в срещата петричани отбелязаха в 81-вата минута, когато при бърза контраатака Васил Божинов надбяга защитата на гостите и със силен шут направи резултата 3:0.

Това бе най-добрият мач за футболистите на „Беласица” от началото на новото първенство. В него се видяха уменията на опитния футболен специалист, треньора Атанас Джамбазки, който постепенно налучква постовете на наличните футболисти на петричкия тим. В тази среща защитата на „Беласица” беше безупречна, като на десния фланг Валентин Костов игра на висота, защитната двойка Любомир Граминов-Симеон Бояджиев обра овациите на присъстващите по трибуните, а отляво Аспарух Шамкалов напомни отново за най-добрите си мачове. Отново вратарят на петричкия тим Захари Димитров не остави никакви надежди за противниковите нападатели, отразявайки навреме и с котешки рефлекс насочените към него топки.

Този мач бе ръководен от съдийска тройка от Варна – Калоян Цветков, Владимир Йорданов и Живко Петров. Същите бяха оценявани от съдийска комисия, дошла по програма да оценява работата им като арбитри. Тук бе и председателят на СК на ЗС на БФС Костадин Стоичков.

След мача наставникът на „Беласица” Атанас Джамбазки сподели: Давам висока оценка на всички футболисти, които взеха участие в този мач. Надиграхме, особено през второто полувреме, звездния отбор на „Спортист” (Своге). Обещаха и изпълниха указанията ми на 100% моите възпитаници, за което ги поздравявам. Има потенциал в наличните футболисти на „Беласица”, но тепърва при взаимно разбирателство и спокойствие можем да очакваме подобни игри и резултати като този срещу „Спортист” (Своге).

„Беласица”: З.Димитров, Костов, Граминов, Бояджиев, Шамкалов, Тусонджиев, Карачоров, Божинов, Стоев, Наков , Таушанов /Кабранов, Гюров, Спасов/