Близо 30 хиляди фенове дойдоха на „Банско Балкан фест 2019”

  • Кралицата на балканската музика Цеца изпълни най-големите си хитове, раздавайки се на сцената

 

Тази година „Банско Балкан фест” събра близо 30 хиляди фенове на балканската музика от всички краища на България. Гости от Сърбия, Македония и Гърция дойдоха специално за концертите, които взривиха Югозапада. Две от най-големите звезди на сръбската музика – Светлана Величкович-Цеца и Саша Матич, зарадваха своите фенове с любими хитове. Българските попфолк прими Ивана и Преслава представиха на публиката най-доброто от репертоара си.

По традиция фестивалът бе открит с песни от невероятния фолклор на Банско, в изпълнение на фолклорна група „Банскалии” и танцова формация „Бански фукли”, а втората вечер на сцената се качиха „Бански старчета” и танцовата формация „Еуфория”.
Кметът Георги Икономов бе поздравен от Ивана, Преслава и Иван Динев-Устата – водещ на фествала, за това, че Банско е град, пълен със събития, и че точно този фестивал се случва тук, в най-добрия и красив български курорт.
На финала на своето участие Ивана запя “Моя страна, моя България” и извика на сцената кмета Георги Икономов, за да развеят заедно българско знаме и това взриви публиката. Под аплодисментите на хилядите Икономов призова всички да обичат България и не скри радостта си от факта, че фестивалът се радва на толкова много фенове.
Кралицата на балканската музика Цеца не излъга очакванията на препълнения от нейни почитатели стадион в Банско и изпълни най-големите си хитове, раздавайки се на сцената.
Красива музика, прекрасни изпълнители – щастлива и многобройна публика – това бе тазгодишното издание на най-големия фестивал за балканска музика в България.