Мажоретки и духов оркестър поведоха празничното шествие в Симитли

  • На концерта пяха Иван Дяков и дъщеря му, Румяна Попова, балканската звезда Амар Гиле…

 

Симитли празнува. Местните хора се събраха на новия площад. Официалната церемония започна с празнично шествие, преклонение към предците на паметника „Лъвчето“. Кметът Апостол Апостолов и екипът му, общественици и много граждани положиха венец на признателност и преклониха глава пред подвига и героизма на предците, освободители на родния край и на България.

Мажоретен състав и духов оркестър поведоха празничното шествие, което тръгна от сградата на общината, прекоси центъра на Симитли и стигна до паметника „Лъвчето” в двора на църквата „Рождество на Пресвета Богородица”. След това националният химн озвучи централния площад и вдигнаха националния трибагреник, знамето на община Симитли и флага на ЕС. Празничната феерия стартира с изпълненията на Ансамбъл „Веселие“ и мажоретен състав, със самодейците от общината, с талантливите деца и младежи от танцовите школи. За празника на Симитли пяха Иван Дяков с неговата дъщеря Ивана Дякова, които изпяха любимите песни на симитличани и изненадаха публиката с 2 нови песни.

Любимката на всички Румяна Попова повдигна на макс настроението на хората, които не спираха да играят на импровизирания дансинг на площада. Веднага след това голямата балканска звезда Амар Гиле заедно с бенда си се качи на сцената и изпя всички любими сръбски хитове, специално за всички. Емануела, Криско, Денис Теофиков бяха изненадата за по-младите.